Våra hundar

SJCH Älgbitens Kalista  (Död)

Älgbitens Kalista köptes av Ann-Katrin Hansson i Åsele som har Älgbitens kennel och är en mycket duktig uppfödare.

Kalistas kallas för Molly och hennes bästa sida är hennes förmåga att hitta älg fast det inte finns någon. Hon jagade redan vid 6 månaders ålder och är lite för tjurskallig om älgen inte vill stå. Hon har ett tätt skall utan uppehåll.

SJCH Kougstabackens Anja

Anja är ur vår första kull och är Jennys stora kelgris.

Hennes bästa förmåga är att ställa älgarna där hon hittar dem och hennes stora sök. Hon är väldigt lugn i sitt arbete och hon hörs långt.

SJCH Kougstabackens Bira

Bira är ur vår andra kull

Hennes bästa förmåga är det är få dagar hon inte skäller ståndskall och att hon har en jaktlust som är i överkant. Hon skäller tätt och leker hela tiden med älgarna så det är väldigt enkelt att skjuta. Hon är omöjlig att kalla in, men slutar oftast när det blir mörkt.

SJCH Kougstabackens Isa 

Isa kommer ur Biras andra kull och är efter Sörombäckens Cent.

Isa har blommat ut till en riktig oxdräpare. Och hon är den bästa hunden jag haft hittills. Hennes styrkor är ett stort sök, bra förmåga att hitta älg, lugna upptag och bra förföljande. Hon går faktiskt att locka in från ett ståndskall om man är nära och älgen står helt stilla.

SJCH Kougstabackens Lina Lina kommer ur Isas första kull och är efter Reces Rio.

Linas bästa egenskap är att ställa älgarna på upptaget. Hon är väldigt lugn och cool. Hon är lite svår att locka in från ståndskallet, men vi ska jobba på det. Jag tror att hon kommer att bli riktigt bra.