Aktuellt på Kougstabackens Kennel.

Isa är parad med Ståndfast´s Alfons Valpar väntas V 13                                                                        

U SE21781/2010 A FJCH SJCH Kougstabackens Isa Kv 6/9

(U S25696/2005 SJCH Kougstabackens Bira  e S33449/2005 SJCH FJCH Sörombäckens Cent)

E SE54342/2013 A Ståndfast´s Alfons 3x1:a på jpr Kv 4/8

(U SE20996/2012 SJCH Erälän Linda E SE12360/2010 SDCH FJCH Siimeksen Jannu)

 

Isa har mycket jaktlust och bra ståndegenskaper. Hon har en kull som blir två i vår, hittills är 6/12 meriterade Hittills verkar hennes valpar väldigt duktiga att ställa älgarna på upptaget. 7 av Isas valpar är röntgade, samtliga med A- höfter och ED 0. Hon har varit med i Sm-kval två gånger. 5 i hennes kull har gått 87 eller mer på jaktprov.

Alfons jagade från första släpp, mycket jaktlust och bra ståndegenskaper. Han jagar i Svenstavik i Jämtland i september och fungerade utmärkt där fast han ännu inte fyllt ett år. Han ställer väldigt ofta älgen på upptaget. Han har de egenskaper jag söker hos en avelshane.

 

Hur tänkte jag här då? Jag har haft två kullar på Jannu innan. Dels på Anja där 7/8 är meriterade och dels på  Bira där redan 4/8 är meriterade så Jannublodet verkar passa mot mina tikar. Jannu verkar vara en riktigt bra avelshund, men ska man vara en bra avelshund måste man förutom att man lämnar mycket jakt, också lämna minst en avkomma som nedärver minst lika bra. Så frågan är, vilken det är.

Redan för ett år sedan började jag följa den här kullen, för jag tycker Linda har ett intressant ursprung och jag vet att hon är en riktigt bra jakthund. Min tanke var att någon i den här kullen redan i höst skulle visa att han hade mycket jaktlust och bra stånd egenskaper. Två hundar utmärkte sig snabbt. Alfons som jagar i Svenstavik i september och Akilles i Ytterhogdal. Vilken av dem som är bästa nedärvaren har jag ingen aning om, men nu vet jag att Alfons har A-höfter och godkända armbågar, så då får det bli Trollhättan, vem hade kunnat tro man skulle hamna där i sitt sökande efter avelshund.

IK blir 0,8 på Jojje Och det stör inte.:-)

peter.hallberg@zonline.se

070-3208343